Your browser is out of date!

This website uses the latest web technologies so it requires an up-to-date, fast browser!
Try Firefox or Chrome!

Poslije Zagreba, evo nas i u Županji

Na 13. po redu koncertu pod nazivom “U čast žrtvama Vukovara”, održanom u nedjelju 20. 11. 2016. u Pastoralnom centru “Blaženi Alojzije Stepinac” u Županji, i ove je godine sudjelovao mješoviti pjevački zbor Hrvatskog kulturno-prosvjetnog društva “Jelačić” iz Petrovaradina.

O rodoljubnom karakteru Koncerta svjedočio je i repertoar, kako domaćina i organizatora – Kulturno-umjetničke udruge „Kristal sladorana“, tako i svih ostalih sudionika koji su došli iz Davora, Cernika, Lipika i Nove Gradiške, napose na koncu programa kada je u zajedničkom nastupu više od stotinu pjevača, izvedena skladba „Voljenom Vukovaru“.

HKPD „Jelačić“ se pod ravnanjem Vesne Kesić Krsmanović i glazbenom pratnjom Petra Pifata predstavio skladbama „Prognanik“ skladatelja Franje Štefanovića, kao i narodnim popijevkama: „Što se bore misli moje“ i „Ej, mati, mati“ u obradi Đure Rajkovića.

Uz brojne posjetitelje, Koncertu je nazočio i đakovačko-osječki nadbiskup mons. Đuro Hranić, kao i mjesni župnik župe Mučeništva sv. Ivana Krstitelja vlč. Ivan Varoščić koji je toga dana odslužio svoju posljednju svetu misu u župi, prije odlaska u nadbiskupijski dom za umirovljene svećenike u Đakovu. Pjevački zbor KUU „Kristal sladorana“ ispratio ga je skladbom „Hallelujah“.

Comments

There are no comments yet!